Oppsal senter

Ny møteplass på Oppsal torg
  • Hvor:
    Oslo
  • Når:
    2014—2018
  • Hva:
    • Nybygg
    • Uteområder
  • Oppdragsgivere:
    • OBOS Forretningsbygg as
    • OBOS Nye Hjem as
    • Veidekke Entreprenør as
  • Samarbeidspartnere:
    • Asplan Viak as
    • Ing. Seim & Hultgreen as
    • Brekke & Strand Akustikk as
    • Erichsen & Horgen as
    • Bjørn Jørgensen as
    • Fokus Rådgivning
  • Størrelse:
    19700m2
    190 Boliger og næring på 5000 m2.
Foto av solfylt fasade med glassbalkonger.

Prosjektet består i å lage et nytt, moderne nærsenter med tilliggende nye boliger med gode planløsninger, lys og utsikt. Tomten på ca 15 000m2 ligger like ved Oppsal T-banestopp noe som gjør prosjektet egnet for en større utbygging med boliger som får kort vei til kollektivtransport og nær tilknytning til servicetilbud. I tillegg bygges et offentlig tilgjengelig torg som skal berike nærmiljøet med oppholdssoner og møtesteder.

Bebyggelsen varierer fra to etasjer til ni etasjer, hvor store deler av næringsarealet ligger under bakken. Ellers er næringslokaler med blant annet serveringsteder anlagt mot torget.

Prosjektet inneholder mange ulike planløsninger for ulike brukere. Effektive 2-roms, 2 stk bogrupper for ungdommer med spesielle behov, til store 4-5 roms og til med rekkehusløsninger.

Boligene har gode og romslige planløsninger, ofte med eget avlukket kjøkken.

Hovedparten av boligene omkranser et stort gårdsrom beplantet og møblert for lek og opphold. I tillegg finnes det flere felles takterrasser med sol og utsikt.

Uteområder anlegges med materialer av god og holdbar kvalitet, slik at området skal tåle tidens tann og eldes med verdighet.

Målet er at Oppsal skal få et nytt identitetsskapende senter som både nye beboere og dagens brukere vil være stolte av å tilhøre.

Foto: Gitte Paulsbo

Relaterte prosjekter

  • Visualisering av uterommet mellom bygningsvolumene med aktive mennesker. Rød/brun pusset fasade til høyre og gul pusset fasade til ventre.

    Tamburløkka

    Skala, uterom og identitet
    Link
  • Visualisering av prosjektets ulike bygningsvolumer i et grønt landskap.

    Elsethjordet

    Boliger med utsikt over Glomma
    Link
  • Visualisering fra terrasse med kveldssol. Fasade i trekledning med harmonisk fasadebelysning.

    Løvenskiold terrasse

    Boliger i skrått terreng
    Link
  • Visualisering av interiøret til et av hjemmene. Lys stue og kjøkken med trapp til andre etasje.

    Gartnerboligen

    Fra industri til hjem
    Link