Lørenskog sentrum bussterminal

Rødt knutepunkt
  • Hvor:
    Lørenskog
  • Når:
    2007—2010
  • Hva:
    • Samferdsel
    • Uteområder
  • Oppdragsgiver:
    • Statens vegvesen region øst
  • Samarbeidspartnere:
    • Aas-Jakobsen as
    • Asplan Viak as
    • Electronova
  • Størrelse:
    1800m2
Foto av stort rødt tak delvis transparent og delvis tett.

Bussterminalen ble etablert som en del av sentrumsutviklingen på Lørenskog. Oppgaven besto i å kombinere behovet for le med et tydelig signalbygg. Vårt svar på premissene er et ellipseformet tak med en translusent indre del og en tett ytre brem. Den indre ellipsen er dekket med plater av polycarbonat, den ytre bremmen med aluminiumsplater. Universell utforming har vært en viktig faktor i planleggingen; med hensyn på fremkommelighet, dimensjonering av ventearealer, lesbarhet, med videre. Til de åtte holdeplassene ble det tegnet levegger i glass og stål. Utvalgte glasspaneler er gitt et mønsterpreg og/eller farge. Aluminiumsplatene i himlingen er montert i et mønster satt sammen av to utvalgte rødfarger. Belysning sørger for sikker ferdsel på terminalen samtidig som den understreker takets signalfunksjon.

Foto: Nils Petter Dale

Relaterte prosjekter

  • Visualisering fra fugleperspektiv.

    Kløftaløkka

    Lek, opphold og rekreasjon
    Link
  • Visualisering av vann, sittelandskap og ulike bygningsvolumer med trekledning.

    Brueland Sandnes

    Sømløs overgang
    Link
  • Foto av lysinstallasjon under himmel.

    Nationaltheatret Belysning

    Lysring i kryss
    Link
  • Visualisering med mindre boligblokker. Trær i forgrunn

    Tamburparken

    Nabolag på beboernes premisser
    Link