Follo Museum konkurranse

Verksteder i løvskogen
  • Hvor:
    Drøbak
  • Når:
    2020
  • Hva:
    • Plan og utredning
  • Oppdragsgiver:
    • Follo Museum
  • Størrelse:
    900m2
Visualisering av to verkstedbygg som møtes med et overdekket uteområde. Fasader er i mørk trekledning med vertikale vindusflater.

Prosjektet er et bidrag til en åpen konkurranse om ny verkstedbygning for Follo museum i Drøbak. Museet er et friluftsmuseum med frittliggende historiske bygninger hentet fra distriktet. Her finnes også et levende senter for tradisjonshandverk som har spesialkompetanse innen en rekke fagfelt, fra bunadssøm til båtbyggeri. Bakgrunnen for konkurransen var behovet for større og bedre fasiliteter for verkstedene.

De nye verkstedene må være tilpasset svært varierte aktiviteter, men samtidig ha en fleksibilitet som muliggjør endret bruk over tid. Konkurranseforslaget knytter de nye verkstedbygningene til eksisterende administrasjonsbygning og hovedinngang, der de sammen danner et tun. Dette blir et naturlig utgangspunkt for besøkende ved museet. 

Relaterte prosjekter

  • Visualisering med mindre boligblokker. Trær i forgrunn

    Tamburparken

    Nabolag på beboernes premisser
    Link
  • Render som viser kveldssituasjon og måten huset ligger i landskapet.

    Domkirkeodden konkurranse

    HAM*
    Link
  • Visualisering av skolegården som viser forslag til nytt tak, heving av taket med en trekledning som står i stil med den eksisterende røde teglfasaden. Barn som leker.

    Holmlia skole

    Taket som energikilde
    Link
  • Visualisering av gavlfasader i glass.

    Sandakerveien 121

    Ta vare på det eksisterende
    Link